PoljoWiki je kreiran da posluži kao poljoprivredna enciklopedija na internetu.  Trenutno se online može naići na veliki broj tekstova o poljoprivredi, ali su oni uopšteni, dnevne vesti ili prosto PR članci. To je bio i razlog zašto smo pokrenuli ovaj projekat, da predstavimo malo bliže osnovne poljoprivredne pojmove.

Da bi to učinili preciznijim sve je podeljeno u smislene kategorije, lepo povezano međusobno linkovima i tagovima. Sve tekstove na PoljoWiki se trudimo da ilustrujemo kvalitetnim fotografijama, da se jasno može videti o čemu se u tekstu piše.

Kao što se može videti da je adresa ovog projekta wiki.poljoinfo.com, on je osmišljen kao deo poljoinfo foruma.

poljoprivredna enciklopedija

izvor – wiki.poljoinfo.com

Tema o čemu ćemo pisati biramo prema onome što nas same zanima, ali i na osnovu onoga što se spominje na poljoinfo forumu. Ukoliko imate predloga o čemu bi mogli malo više da pišemo, javite nam preko kontakt strane.

Postoji opcija da proširimo krug saradnika, pa ako radite nešto slično tekstovima na ovom sajtu javite nam da dogovorimo neku saradnju. Tu je i opcija da budemo mediski pokrovitelji za manifestacije koje promovišu poljoprivredu na smislen i jasan način.

PoljoWiki je osmislio i napravio tim “Tri zvezde” iz Apatina. Takođe isti ljudi rade i na održavanju i daljem razvoju.

Vejin M. Nikola

Tri zvezde

25260 Apatin